Mobil klíma érvek és ellenérvek

Mobilklímának nevezzük minden olyan klímát, amit kedvük szerint mozgathatunk és helyezhetünk át egyik helyiségből a másikba különösebb szerelési igény nélkül.

Érvek a mobil klíma mellett:

Tagadhatatlan, hogy a mobil klíma kivitelezése egy lakásban kevesebb átalakítással jár, mint egy oldalfali klímának. Könnyen szállítható, súlya viszonylag könnyű, ideális esetben guruló lábaik vannak, így, ha úgy tartja kedvünk egyik helyiségből a másikba könnyedén áthelyezhető. Tisztításuk egyszerűen kivitelezhető. Minekután megvásároltuk, azonnal elszállítható és használható. A felhasználó esetleges elköltözése esetén komolyabb bontást nem igényel, nem kell hozzá feltétlenül szakember.

Érvek a mobil klíma ellen:

Fontos szempontok közé tartozik a fogyasztás, hatékonyság, és a zajszint is. Sajnos egyikben sem tündököl. A mobil klímák a split klímákhoz képest jóval több áramot vesznek fel, így nem igazán tudjuk ajánlani olyanok számára, akik számára ez egy kardinális kérdés. Hűtés, fűtés szempontjából sem ájulunk el tőle, hiszen a teljesítményük jóval alacsonyabb, mint a split klímáké, azaz nem képesek olyan gyorsan és hatékonyan lehűteni vagy felfűteni a helyiséget, amelybe telepítették. A földön lehet őket elhelyezni, így a térből helyet vonnak el, a split klímával szemben. Nem beszélve arról, ha az ablakon történő csőkivezetésről döntünk, akkor szakemberre van szükségünk, és természetesen a kondenzvíz elvezetésről is gondoskodnunk kell. Zajszintjük átlagosan 51 dB. Egy fűnyíró átlagos zajszintje 88dB, egy split klímáé pedig 21dB. Azt hiszem ezt mindent elárul. Tehát a televíziót biztos, hogy kétszer olyan hangosan kell hallgatni, és az alvás sem biztos, hogy mindenkinek sikerül körülötte.

Természetesen érveinket és ellenérveinket saját és mások tapasztalatai alapján részleteztük.